TRANSLATE

czwartek, 14 marca 2013

Coś z niczego - przepyszne i tanie!

Jak zrobić coś z niczego.. 

Dobry sposób na duszoną kapustkę włoską znalazłam u Smacznej Pyzy .

W lodówce czekała na zbawienie włoska kapustka- a raczej jej środek - czyli to co najlepsze.
Inspiracją był przepis Smacznej Pyzy, ale trochę zmodyfikowany

Mianowicie:
środek kapustki włoskiej     - wyciąć twarde środki z liści, posiekać na paski
                                                   i ugotować w osolonej wodzie.
4 plastry szynki                     - pocięte w paski i podsmażone na tłuszczu.
zasmażka z masła i mąki
dużo posiekanego koperku (jesienią dostałam od babci całą paczuszkę
                                                 takiego pachnącego posiekanego koperku :)
 pieprz sól                             ugotowaną kapustę wrzucam na patelnie do szynki i tłuszczu,
                                              do tego  koperek, sól pieprz i zasmażka- mieszkam i gotowe!


Wyszło naprawdę przepysznie!!!


(Tutaj oryginalny przepis Pyzy)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

SKLEP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

zamówienia

zamówienia
Wszystkie prace i zdjęcia zamieszczone w tym blogu są moją własnością-jeśli tak nie jest wyraźnie to zaznaczę. Kopiowanie, wykorzystywanie, rozpowszechnianie, przetwarzanie w jakikolwiek inny sposób zdjęć, tekstów oraz wzorów prac bez mojej zgody jest zabronione.