Dobry sposób na duszoną kapustkę włoską znalazłam u Smacznej Pyzy .
W lodówce czekała na zbawienie włoska kapustka- a raczej jej środek - czyli to co najlepsze.
Inspiracją był przepis Smacznej Pyzy, ale trochę zmodyfikowany
Mianowicie:
środek kapustki włoskiej - wyciąć twarde środki z liści, posiekać na paski
i ugotować w osolonej wodzie.
4 plastry szynki - pocięte w paski i podsmażone na tłuszczu.
zasmażka z masła i mąki
dużo posiekanego koperku (jesienią dostałam od babci całą paczuszkę
takiego pachnącego posiekanego koperku :)
pieprz sól ugotowaną kapustę wrzucam na patelnie do szynki i tłuszczu,
do tego koperek, sól pieprz i zasmażka- mieszkam i gotowe!
Wyszło naprawdę przepysznie!!!
(Tutaj oryginalny przepis Pyzy)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz